Minun on jo pitkän aikaa pitänyt kokeilla suklaafondantin tekoa. Valmistauduin henkisesti moneen kokeilukertaan, mutta yllättäen valitsin netin ohjeista juuri sen oikean. Tätä jälkiruokaa kannattaa kokeilla!!! Ihan järkyttävän hyvää!
Taikina valmistuu hetkessä ja sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä :) Fondantin kylkeen sopii parhaiten vaniljajäätelö ja mansikka- tai vadelmakastike. Itse halusin ehdottomasti vanhavaniljajäätelöä ja olin laiska ja ostin fondantini kaveriksi Aino vanhavanilja ja mansikka jäätelöä, jolloin minun ei tarvinnut tehdä erillistä kastiketta.
Ohjeen löysin täältä.
Suklaafondant (4 annosta)
120g tummaa suklaata ( 70%)
85g huoneenlämpöistä voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 huoneenlämpöistä keltuaista
2/3dl (ruoko)kidesokeria
3 1/2 rkl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun
huoneenlämpöistä voita
tomusokeria
Voitele annosvuoat pehmeällä voilla. Jauhota vuoat siivilöidyllä
tomusokerilla ja karista ylimääräinen tomusokeri pois.
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kokonaiset kananmunat yksitellen suklaa-voisulaan koko ajan
sekoittaen. Vatkaa kananmunankeltuaiset ja kidesokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi
vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää vaahto suklaa-voisulaan vähän
kerrallaan, lastalla varovasti nostellen. Siivilöi jauhot taikinaan ja
sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa
Jaa suklaataikina vuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan vaan jätä 1/4
vuoasta täyttämättä. Koska fondantien tulee olla kylmiä
uuniin laitettaessa, peitä vuoat muovikelmulla ja nosta ne jääkaappiin
odottamaan vähintään 4 tunniksi, enintään vuorokaudeksi.*
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista muovikelmut ja paista leivonnaisia uunin keskitasossa noin 12
minuuttia (kiertoilmassa 10min) niin, että leivonnaiset kypsyvät
reunoiltaan ja pinnaltaan mutta säilyvät sisältä pehmeän valuvina.
Leivokset ovat kypsiä, kun taikina alkaa hieman irrota vuoan reunoilta.
*Vinkki! Jos sinulla on kiire, eivätkä fondantit ehdi olla monta tuntia jääkaapissa, laita ne noin vartiksi pakastimeen. Pakastin jäähdyttää fondantit nopeammin, mutta älä anna taikinan jäätyä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi rohkeasti! <3