torstai 22. elokuuta 2013

Kinuskimousse

Kinuskimousse on hyvää ihan sellaisenaan, mutta parhaiten siihen sopii punaiset marjat joukkoon. Itse suosittelisin kinuskimoussen sekaan mansikoita tai punaisia viinimarjoja. Rohkeimmille jopa puolukoita! Tämä mousse riittää halkaisijaltaan 26cm kakun väliin.


Tarvitset

Kinuskiin

3dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
1,5dl sokeria

Mousseen lisäksi

6dl kermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
7-8 liivatelehteä


Valmista kinuski mieluiten edeltävänä päivänä. Sekoita kinuskin ainekset kattilaan ja sekoita niin kauan, että se kiehahtaa. Nosta pois lämmöltä ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä kinuski myöhemmin yöksi jääkaappiin.

Valmista mousse seuraavana päivänä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sitten kinuski ja sekoita kinuskivaahtoon tuorejuusto. Sulata liivatelehdet kattilassa pienessä vesitilkassa ja lisää ohuena nauhana kinuski-tuorejuustomassaan. Sekoita kunnolla ja lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3