torstai 19. maaliskuuta 2015

Vaaleanpunaista röyhelöä kermalla ja sokerimassalla - Nimiäiskakku pienelle tytöntyllerölle
Pienen tyttövauvan nimiäisjuhliin toivottiin hempeän vaaleanpunaista kakkua, jossa olisi vauvakoriste, mutta ei tietenkään ristiäismekossa. Tämä sokeripienokainen saikin siis ylleen sokerimassasta tehdyn monikerroksisen tyllimekon, jota koristaa takaa pieni rusetti.

Kakun päälle tulleet sokerimassakukat toistivat mekossa olevia vaaleanpunaisen sävyjä. Nimen värjäsin taas tummemmalla vaaleanpunaisella, jotta se pomppaisi sopivasti esille muiden koristeiden joukosta.

Tähän kakkuun ei haluttu pelkkää sokerimassaa, vaan pehmeän kermaiset reunukset. Mielestäni nämä lehti- ja koripunostyllilla tehdyt sivut ovat mainiot ja hyvin näyttävät. Kakun yläreunan mukaiset kiekurat on tehty tähtipäätyllalla. Pursotuksissa käytin Flora Vispiä, koska sitä voi vatkata sen verran kauan, että pursotuksiinkin saa kauniit ja terävät muodot. Kakun päällinen on sokerimassaa.

Kakku on tehty noin kymmenelle hengelle ja sen sisällä on kinuskimousse, jonka joukossa on vadelmia. Yksi ehdoton suosikkini!


Onnea vielä Helmi Lyydialle ihastuttavasta nimestä! <34 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti koripunos- ja lehtityllalla pursotetuista reunoista. Eipä olekaan aikoihin tullut itse tehtyä.. Täyte kuulostaa varsin herkulliselta..

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! <3