maanantai 12. syyskuuta 2016

Star Wars -fanin galaktinen Darth Vader -kakku
Tälle pojalle olen saanut tehdä kakun pari kertaa ennenkin. Viime vuonna muutimme juuri Einon synttärien aikaan, joten sen vuoden kakku jäi välistä. Tänä vuonna tilanne oli kuitenkin taas normaali ja oi, millä teemalla kakkua lähdettiin toteuttamaan!
Kovana Star Wars -fanina Eino itse toivoi kakkuun Darth Vaderin ja täytteeksi suklaata. Muotokakkuja on ihan mukava työstää, mutta ehdotin kuitenkin, jos kakussa olisi myös jotain muuta. Olin jo aikaisemmin ihaillut rapakon takana tuotettuja galaxikakkuja ja sainkin luvan yhdistää tämän tuohon Vaderiin. Darth Vaderin kolmiulotteisen ja "litistetyn" maskin muotoilin kakun päälle mustasta sokerimassasta. Vaderin pinnalla on hieman kiiltoa, joskin se ei kuivuessaan säilyttänyt alkuperäistä loistoaan.

Mutta kaikista hienointa tässä kakussa oli tuon galaxin teko. Jenkkikakuissa galaxi oli tehty sokerimassan päälle kynäruiskulla syötäviä elintarvikevärjeä käyttäen. Minulla ei tuollaisia hienouksia kuitenkaan ole, joten galaxi piti saada aikaan muilla keinoin. Hain ideoita Youtubesta ja löysinkin sieltä tutoriaalin, jonka toteutusta muokkaamalla sain aikaan marmorisen pinnan sokerimassaan. Glaxi on siis tehty yhdistämällä montaa eri sinistä ja mustaa sokerimassapötköä. Pinnan sävytin kauttaaltaan helmiäisillä tomuväreillä ja tähtien loistetta kakku sai valkoisesta elintarvikemaalista ja syötävästä glitteristä. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti joskus saan siitä tehtyä myös tutoriaalin tänne blogiin!

Kakun viimeistelin vielä Star Wars -logon mallisella tekstillä. Kakun välissä on sankarin toiveen mukaan suklaamousse, johon sekoitin valko-, maito- ja tummasuklaarakeita. Raikkautta makeuteen toi itsetehty sitruunainen mansikka curd.

Paljon paljon onnea vielä 5-vuotiaalle Einolle! <3 May the Force be with you!
6 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3