keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sokeripitsi

 
Ihastuin sokeripitsin tekoon, kun tutustuin SugarVeil -nimiseen tuotteeseen netin kautta reilu vuosi sitten. En silloin tilannut tuotetta, sillä nuo SugarVeil tuotteet maksoivat niin paljon (yli 100$/muotti) ja lisäksi tuotetta ei saanut muualta kuin jenkeistä. Nyt kun tuotteen suosio on kasvanut, löysin sitä myös brittiläisestä nettikaupasta. Sielläkin SugarVeil maksaa noin 50£/laatta, mutta taitaa arvostelujen perusteella olla sen rahan arvoista :)

UllanUnelmaankin on nyt tullut sokeripitsin tekoon tarvittavia tavaroita. UllanUnelmasta ei itse SugarVeil-tuotteita saa, vaan siellä olevat tuotteet ovat Modecorin Sweet Lace -merkkisiä. Tilasin sieltä silti sokeripitsin tekoon pari muottia ja itse sokeripitsijauhetta.

Pitsin teossa onnistuin toisella yrittämällä. Ensimmäinen kokeilu meni pieleen, sillä annoin pitsin kuivua muotissa liian kauan. Toisella yrittämällä poistin pitsin muotista noin 5 tunnin kuivumisen jälkeen. Parantamisen varaa on, mutta pitsin teko vaikuttaa suht helpolta ja lopputulos on aika kiva :)

Pitsiin jäi hieman epäkohtia. Massa täytyy levittää muottiin nopeasti, sillä se alkaa kuivua heti.

Muotista irroitettu pitsi täytyy suojata ilmalta, jottei se kuivu ja haperru.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3