Suklaamousse ei tarvitse mitään kaveria, mutta sopii toki monen marjaisan ja kirpeänkin täytteen kanssa yhteen. Myös tuoreet marjat maistuvat moussen seassa taivaalliselta! Tämä määrä riittää halkaisijaltaan 26cm kakkun kahteen väliin.
Tarvitset
400g tummaa suklaata (70%)
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunankeltuaista
6dl kermaa
5 liivatelehteä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. (Tumma suklaa kestää hyvin lämpöä, joten sen voi sulattaa huoletta mikrossakin.) Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja kananmunankeltuaiset. Sekoita suklaa tuorejuustoseokseen. Sulata liivatteet vesitilkkaan ja lisää tuorejuusto-suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mousseen varovasti käännellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi rohkeasti! <3