perjantai 8. marraskuuta 2013

Mustaherukkatryffelit

Keitin synttärikahvit perheeni kanssa perjantaina. Halusin leipoa juhliini jotain normaalista poikkeavaa.

Kaivoin kaikista leivontakirjoistani erilaisia reseptejä ja valitsin Maria Öhrnin kirjoittamasta Iki-ihanat karamellit -kirjasta ohjeen näihin mustaherukkatryffeleihin.

Käytin tryffeleihin ihan tavallista Fazerin sinistä ja luulen, että sen takia suklaaseos oli niin vaikeasti käsiteltävää. Teen näitä ehdottomasti toistekin, mutta käytän jotain muuta maitosuklaata :) No, näiden ulkonäkö ei ainakaan itseäni hirveämmin haitannut, olivat meinaan aika hyviä!

Nämä suklaapallurat koristelin pienillä itsetehdyillä sokerimassalehdillä.


Tarvitset

1dl hyvänlaatuista mustaherukkamehua
1rkl hunajaa
1dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
50g huoneenlämpöistä voita

200g maitosuklaata kuorruttamiseen

Keitä mehua ja hunajaa miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes seos sakenee. Käytä pinnoittamatonta kattilaa, jotta pystyt seuraamaan seoksen väriä tarkemmin. Mehun tulee sakeutua niin, että se hädin tuskin peittää kattilan pohjan. Lisää vahvaan mehuun kuohukerma ja kiehauta kunnolla.

Hienonna suklaa lasikulhoon ja kaada sen päälle kuuma kerma-mehuseos. Sekoita, kunnes suklaa sulaa ja lisää lopuksi voi.

Jäähdytä seos jääkaapissa ja koverra lusikalla siitä pieniä palloja. Anna pallojen hetki levätä ja kylmetä kunnolla jääkaapissa ja aloita koristelu. Sulata kuorrutussuklaa ja kasta tryffelipallot suklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla ennen kuin suklaa kovettuu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3