keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hirven sarvi ja puukakku vaarille

Mieheni vaari täytti viime viikolla kunnioitettavat 80 vuotta. Hän hirvestää vieläkin ja se oli ideointini lähtökohta.

Kun aloitin tekemään tätä kakkua, ei ollut mennyt viikkoakaan suuresta hääkakku-urakasta. Kaiken lisäksi viime viikonloppuna olin myös Porin kansalaisopisto Otsolassa kakunkoristelukursseja vetämässä. Ja tietysti töissäkin täytyy käydä :)

Yleensä pidän koristeiden näpertelystä, mutta nyt tahdoin päästä siis mahdollisimman helpolla, sillä aika oli jälleen kortilla. Isoihin kakkuihin täytyy kuitenkin tehdä aika paljon koristeita, jotta ne näyttävät hyvältä. Nyt kuitenkin päädyin etsimään netistä ideoita erilaisiin kuorrutepintoihin. Pian löysinkin kakkuja, jotka oli maalattu elintarvikeväreillä puun näköisiksi. Idea oli loistava!

Päädyin siis tekemään kahden puupölkyn näköisen kerroskakun, jonka päälle sijoitin sokerimassasta tekemäni hirven sarven ja pionin. Kyllä kakussa silti aikaa meni, mutta tuli niistä ihan hienotkin, vaikka itse sen sanon!

Kakkujen sisälle laitoin hääkakuista innoittuneena tyrnitahnaa. Hääkakkujen valkosuklaamoussen sijaan tyrnin kaveriksi tuli tällä kertaa suklaamoussea. Kakut ovat halkaisijaltaan 30cm ja 35cm. Kakkupohjat on tehty 9 ja 12 munalla.

Onnea vielä Matti-vaarille! <3 Harmi, etten itse päässyt juhliisi!

2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3