lauantai 13. elokuuta 2016

Mustaa ja valkoista sekä ripaus mintunvihreää on yhtä kuin ihana hääkakku!Hääkakun ei tarvitse olla täynnä kaikkea. Se voi olla kaikessa yksinkertaisuudessaan simppelin mustavalkoinen, jollain yhdellä pääkoristeella. Tässä tapauksessa tuo koriste oli ilmava ja iso mintunvihreä pioni.

Jos tämä on suunnitelma, niin silloin pääkoriste saa olla todellakin näyttävä. Tässä sokerimassapionissa riittää kerroksia. Se oli halkaisijaltaan lähes kahdenkymmenen senttimetrin kokoinen. Pioni päätettiin sijoittaa korkean kakun sivulle. Tämä helpotti muun muassa kakun leikkausta. Myö laktoositon ja gluteiiniton extrakakku sai päälleen yhden pionin, kuitenkin hieman pääkakun pionia vaatimattomamman.

Molempien kakkujen väliin tuli tuoreita suomalaisia mansikoita, pehmeää vaniljamoussea ja raikasta lime curdia. Päälliset ovat sokerimassaa.

Tämä kakku on viime vuodelta.
Onnea siis paperihääpäivää tänä kesänä viettäneelle hääparille! <3

2 kommenttia:

 1. Upea kakku. Onnistuuko näin monikerroksinen kakku yhtä helposti kuin vaikkapa kaksikerroksinen? Tein viime viikolla elämäni toisen (kaksikerroksisen) kerroskakun. Mulla ei ollut mitään kakkutukia mutta sen kokoisessa kakussa toimi paksuhkot pillit ihan hyvin. Sokerimassapäällysteiset kakut varmaankin kuorrutetaan ensin valmiiksi ennen kokoamista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllä tämän kokoisessa kakussa täytyy käyttää jo kunnon kakkutukia. Muovisia putkia ja välilevyjä. Muuten kakun paino litistää alemmat kerrokset ja kakku saattaa jopa kaatua. Olet ihan oikeassa, että kakut päällystetään ensin yksitellen sokerimassalla ja sitten vasta kasataan :) Kerrosten väliin jäävän pienen raon voi täyttää vaikka kakun sokerimassan värisellä pikeerillä tai erillisellä sokerimassanauhalla :)

   Poista

Kommentoi rohkeasti! <3