torstai 11. elokuuta 2016

Kaunis pieni ihminen, sä olet ainutlaatuinen: Tyttäreni ristiäiset

Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Miikka Kiminki.


Suloisen tyttäreni ristiäisiä vietettiin kesäkuun lämpimänä lauantaina. Päivä oli kaunis, joskin hieman sateinen. Olin etsinyt kakkua varten inspiraatiota jo ennen tyttäreni syntymää ja tämä malli oli oikeastaan ensimmäinen, johon ihastuin. Sen jälkeen tuli tehtyä ja hylättyä monta muuta kakkusuunnitelmaa. Tuntui, että aina vaan palasin tähän ensimmäiseen.


Ehdottomasti halusin kakkuun langoitettuja pioneja ja tuon vauvakoristeen pitkässä kastemekossa. Muuta vauva-aiheista kakkuun en tahtonut vaan halusin, että kakku on yksinkertaisuudessaan kaunis ja tyylikäs. Myös nuo värit valkoinen ja kulta olivat minulle alusta asti selvät. Hieman aikaa pohdin tuon vaaleanpunaisen käyttöä, mutta otin sen sitten kuitenkin mukaan kakkuun.

Kakun koristeet on tehty sokerimassasta ja niitä on sävytetty tomuväreillä. Kakun kultaisen kerroksen päällinen on tehty syötävistä elementeistä, mutta on sisukseltaan styroxia. Tämä siitä syystä, että kakku olisi ollut muuten vierasmäärään suhteutettuna aivan liian suuri. Nytkin kolmas kerros tuli vain aloitettua.

Kakun sisällä on vaniljamousse mustikoilla ja kinuskimousse mansikoilla. Päällinen on sokerimassaa.


<3 <3 <3 Missähän sut tehtiin? Tähtien tuolla puolella, muovailtiin huolella. <3 <3 <3
Ristiäisiin hankimme pääruoan pitopalvelulta ja muut kahvipöydän antimet teimme itse. Muita tarjoiluja ristiäisissä oli muun muassa suklaaseen dipatut vaahtokarkit ja mustaherukkaiset kakkupallot. Tämän lisäksi kakkupöytää koristi Annin uunissa -blogin reseptin mukaan tehdyt banaani-kinuskimuffinit. Pöydissä oli karkkeja.


<3 <3 <3 Kaunis pieni ihminen, sä olet ainutlaatuinen. Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan <3 <3 <3

6 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3