maanantai 9. huhtikuuta 2012

Eino -vauvan suloinen traktorikakku

Nämä kakut tein serkkuni Eino -poikavauvan 1 -vuotisjuhliin ja sain niihin tosi vapaat kädet.

Suloinen Eino tykkää muumeista ja traktoreista ja niistä valitsin sitten traktorin. Traktoria varten harjoittelin kondiittorinsokerin käyttöä, koska halusin tehdä traktoriin ikkunat, joista näkisi ohjaamoon.

Kondiittorin sokerin kanssa pelaaminen sattuikin olemaan kuvitelmaani hankalampaa, joten siitä ideasta oli lopulta pakko luopua. :/ Koristetraktorista tuli sitten tuollaisen "vauvatraktorin" oloinen.

Kakut ovat neljän munan kakkuja ja niiden välissä on mustikka- ja valkosuklaamoussea.


Pursotukset tein taas samaan tyyliin kuin ennenkin. Itse pidän noista pursotuksista kaikkein eniten.

Vauvatraktorin renkaat ja pakoputki on tehty valmiista mustasta marsipaanista ja muut osat ovat sokerimassaa. Valoiksi vaavi sai pienet kukkaset.





Mustikkamousse (Open Cafen reseptillä ja extramustikoilla)

1 prk kermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
2 dl sokeria
ripaus vaniliinisokeria
400g mustikoita ( Huomaathan käyttää SUOMALAISIA pakastemustikoita, silloin kun niitä ei kuumenneta.)
6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon maitorahka, ranskankerma ja sokerit. Yhdistä joukkoon pieneen vesitilkkaan sulatetut liivatteet ja lopuksi lisää sekaan kermavaahto.

Kaada kauhallinen kerrallaan kakkujen väliin, että saisit molempiin suurinpiirtein saman verran täytettä. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat valkosuklaamoussen.



Valkosuklaamousse

5-6 kpl kananmunaa (isohkoja munia 5kpl ja pieniä 6 kpl)
n. 1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
300g valkosuklaata (Fazer Block)
5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Laita suklaa sulamaan mieluiten vesihauteeseen, mikrokin käy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta lopuksi pieni tilkka vettä ja sulata siihen lionneet liivatteet. Kaada tasaisena vanana moussen sekaan kokoajan sekoittaen.

Kaada mousse mustikkamoussen päälle taas kauhallinen kerrallaan tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Aseta pohjalevyt paikoilleen ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3