perjantai 13. huhtikuuta 2012

Iloisia vastavärjeä: 2-vuotissynttärikakku Tau-nallella

Tällainen kakku lähti kaksi vuotta täyttävälle Mintulle. Oikein paljon onnea pienelle tytölle!

Kakkupohja on tehty kuudella munalla ja sen sisällä on mansikka- ja valkosuklaamousset. Koristeiksi tuli jo edellispäivänä tekemäni Tau-nalle ja kukkaset.



Sokerimassa ja kermavaahto on värjätty pastavärillä.

Koristeissa jälleen helmiäissuihketta.


























Mansikkamousse (Open Cafen mustikkamoussereseptistä inspiroituna)

2dl kermaa
½ prk maitorahkaa
½ prk ranskankermaa
1 dl sokeria
ripaus vaniliinisokeria
200g mansikoita
3 liivatelehteä
Huomaathan käyttää SUOMALAISIA pakastemansikoita, silloin kun niitä ei kuumenneta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon maitorahka, ranskankerma ja sokerit. Yhdistä joukkoon pieneen vesitilkkaan sulatetut liivatteet ja lopuksi lisää sekaan kermavaahto.

Kaada kakun "hattulevyn" päälle ja aseta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat valkosuklaamoussen.




Valkosuklaamousse

2 kpl kananmunaa
n. ½dl sokeria
2dl kuohukermaa
150g valkosuklaata (Fazer Block)
3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Laita suklaa sulamaan mieluiten vesihauteeseen, mikrokin käy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta lopuksi pieni tilkka vettä ja sulata siihen lionneet liivatteet. Kaada tasaisena vanana moussen sekaan kokoajan sekoittaen.

Kaada kakun väliin ja laita paikoilleen kakun pohjalevy. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3