maanantai 19. lokakuuta 2015

Kukkainen kakku rakkaalle äidilleni
Äitienpäivästä on jo hippasen aikaa, mutta eipä tätä kakkua viitsi jättää julkaisematta. Seuraavaan äitienpäiväänkin on sen verran aikaa, että siihen mennessä tämän julkaiseminen ehtii jälleen unohtua. Eli. Tällaisen kakun tein omalle äidilleni noin viisi kuukautta sitten, vuoden 2015 äitienpäivänä.


Äitini lempiväri on oranssi, joka sopii mahtavasti epävirallisen virallisten äitienpäiväkukkien eli valkovuokkojen sävyyn. Valkovuokkojen keskustahan on yleensä vehreän kellertävä. Itse värjäsin valkoisten sokerimassakukkien keskustoja ensin hennosti vihreällä tomuvärillä ja sen jälkeen pursotin keskelle hieman keltaista oranssimmat emit. Nämä valkovuokot saivat oranssin kultaiset lehdet, ja kakun reunoja koristelin vaaleanoransseilla sokerimassanauhoilla.

Kukat halusin asettaa kakun päälle ilmavasti ja yhteen ryppääseen. Tämä onnistui valkoisen kukkalangan avulla. Jälkeenpäin vähän tuumasin, että näyttääkö tuo rautalankakeskus nyt kovin kauniilta, mutta en sitten keksinyt ongelmaan siinä tilanteessa muita ratkaisuja. Vaikka kukkalangassa on paperipäällys, olen silti ottanut omaksi tyylikseni sen, etten tunge rautalankaa suoraan kakun sisään. Ja tässä tilanteessa putkien käyttö ei olisi kaunistanut kakkua yhtään sen enempää. Mitä mieltä? Miten itse olisit ongelman ratkaissut?

Tästä kakusta on niin kauan aikaa, etten muista ollenkaan, minkämakuista täytettä kakussa oli. Hyvää se kuitenkin taisi olla. Ja viime vierailulla huomasin, että äiti oli tuttuun tapaansa säilyttänyt tuon kukkakoristeen :)

Äiti <3


3 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3