keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Elokuvakakku

Muutamia viikkoja sitten ilmoitin kovaan ääneen töissä, että kun vain saapuu viikon 10 viikonloppu, niin silloin en tee yhtikäs mitään.

Tuo viikonloppu merkkasi minulle pitkän työputkeni päättymistä. Siihen mennessä olin tehnyt erilaisia töitä 26 päivää putkeen. (Lukuunottamatta yhtä vapaapäivää, jolloin juoksin ympäri kaupunkia hoitamassa asioita, joita en ollut ehtinyt töiden takia hoitaa sitä ennen.)

Tuohon 26 päivään mahtui hääkakkuja, kakkuopetusta ja tietysti päätyötäni eli toimittajan hommia kolmessa eri lehdessä.

No, suunnitelmani ei ihan toteutunut. Viisi minuuttia vapaapäiväjulistukseni jälkeen työpaikkani päätoimittaja pyysi minulta kakkua yllätykseksi pojalleen. Pian huomasin jo suostuvani kakun tekoon. Kyllähän sitä nyt aina yhden kakun tekee, he he he...

Onneksi kakun teema oli mielenkiintoinen. 15 vuotta täyttävä poika on varsinainen elokuvahullu ja kakun teemaksi tuli siis pojan lempileffat. Surffailin internetissä ideoita etsien ja löysin lopulta tämän kakun inspiraation lähteeksi.

Omaan elokuvakakkua varten sain pojan listan pojan lempileffoista ja hain netistä niiden screen shotteja. Muokkasin kuvat yhdelle A4-kokoiselle jpg-kuvalle ja tilasin sen syötävänä kakkukuvana UllanUnelmasta.

Elokuvateemainen kerroskakku rakennettiin halkaisijaltaan 25 cm ja 15 cm kakuista. Sisälle tuli valkosuklaamoussea ja mansikkamarmeladia. Lähes kaikki koristeet ovat sokerimassaa. Klaffi on kuitenkin osittain tehty mustasta marsipaanista.

Onnea vielä Asserille!4 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3