sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ohje: Tyrnivalkosuklaamousse ja tyrnikiille



Tyrnimousse on helppo tehdä ja erittäin raikas täyte kakkuun. Se sopii hyvin yhteen suklaisten makujen kanssa ja maistuu varmasti niin aikuisille kuin pienemmillekin. Tätä kakkua voi nauttia normaalia paremmalla omatunnolla! Ohjeen kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm leveään irtopohjavuokaan.


Tee ihan ensiksi juustokakullesi pohja. Kuvan kakun pohja on tehty edellisenä päivänä suklaabrownie-ohjeella. Voit käyttää myös juustokakkuihin tuttua keksipohjaa. Keksipohjan voi tehdä vaikka suklaakekseistä!


Tyrnivalkosuklaamousse


Tarvitset

1,5 dl laimentamatonta tyrnimehua
1 levy Banda valkosuklaata (130g)
2,5 dl Flora vispiä (tai kuohukermaa)
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 kpl liivatelehteä


Vatkaa Flora visp tai kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita keskenään sula suklaa, tuorejuusto ja sokerit. Anna liivatteiden pehmetä hetken kylmässä vedessä. Lämmitä tyrnimehua kattilassa ja sulata liivatelehdet sen joukkoon. Kaada mehu-liivateseos tuorejuusto-suklaamassan joukkoon ja sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi. Kääntele lopuksi kerma varovasti moussen joukkoon. Kaada seos reunakalvoilla tai tuorekelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen tekoa.


Tyrnikiille


Tarvitset

n. 0,8 dl laimentamatonta tyrnimehua
2 dl kylmää vettä
2 rkl sokeria
4 kpl liivatelehtiä


Laita liivatelehdet likoamaan erilliseen kylmään veteen. Kaada tyrnimehu, ohjeen vesimäärä ja sokerit kattilaan. Kuumenna mehua kattilassa ja lisää pehmenneet liivatteet. Älä anna mehun kiehua! Anna liivatteiden sulaa ja poista kattila lämmöltä. Anna kiilleseoksen jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat sen juustokakun päälle. Vinkki: Jäähtymistä voit nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Sekoita kiilleseosta kokoajan jäähdyttämisen aikana, jotta kiille ei pääse hyytymään. Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle ja anna kakun hyytyä kaapissa ainakin neljä tuntia.


Koristele kakku suklaalla!






5 kommenttia:

  1. Suussa sulavan oloinen ohje ja herkullinen koristelu! Kokeiluun menee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Sopii väritykseltään vaikka pääsiäispöytään :)

      Poista
  2. Hei. Mietityttää toi pohjan teko. Minulla ei ole sellasta uunivuokaa mikä siinä ohjeessa mainittiin. Miten toimin? voiko tehdä suoraan 24cm irtopohjavuokaan. Oon niin huono muuntelee ohjeiden aineiden määriä. :( ja huomasin että olit tehnyt tämän pohjan päivää ennen kuin teit täytteen. Tarkotus oli tehdä tänään toi kakku kokonaisuudessaan. help me. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Moikka! Olisit tarvinnut apua jo muutama päivä sitten, joten eipä taida vastauksesta olla enää apua.

      Mutta vastaisuuden varalle, tuo suklaabrownie-ohje on ehkä hieman liian iso tuohon 24cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Tekisin sen kuitenkin sillä ohjeella ja paistaisin osan erikseen jossain muussa astiassa. Jos ohjetta pienentää 2/3 eli tekee kahden munan mukaan, niin se saattaa olla hieman liian ohut pohja. Tietenkin riippuu ihan mielipiteestä.

      Poista

Kommentoi rohkeasti! <3