maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kevätillan hortenssiakakku

Pääsiäissunnuntaiksi tein neljä kakkua. Huih!

Ennestään tekemistäni hortenssiankukista tuli tällainen hyvin yksinkertainen kakku. Sisällä on valkosuklaamousse ja vadelmia.


Ajatus oli asettaa hortenssiat ihan erilailla, alkamaan kakun keskeltä ja ikään kuin valumaan kakun sivuille, mutta aika loppui, kun oli nuo kolme muutakin kakkua koristeltavana.

Tämän kakun koristeluun meni ennätyksellisesti vain n. puoli tuntia! :D






Valkosuklaamousse vadelmilla

3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata (Fazer Block)
3 liivatelehteä
Vadelmia maun mukaan. Tähän kakkuun meni noin 200g. Huomaathan käyttää SUOMALAISIA pakastevadelmia, silloin kun niitä ei kuumenneta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Laita suklaa sulamaan mieluiten vesihauteeseen, mikrokin käy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta lopuksi pieni tilkka vettä ja sulata siihen lionneet liivatteet. Kaada tasaisena vanana moussen sekaan kokoajan sekoittaen.

Asettele vadelmia kakkulevylle ja kaada mousse niiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! <3