maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ristiäiskakku

Pienen tyttövauva Cenjan ristiäisiin haluttiin samantyylinen kakku, millainen oli Open Cafessa. Open Ristiäiskakku

Tästä kakusta tehtiin pyöreä kuuden munan kakku, pienen vierasmäärän takia. Kakun sisälle laitettiin valkosuklaamoussea ja kokonaisia vadelmia. Päällinen ja koristeet ovat sokerimassaa.

Pursotuksia varten sain käyttää uusinta tyllaani, josta tulee isompi pursotusjälki. Käytin ensimmäistä kertaa myös vaniljakreemijauhetta kermavaahdon seassa ja tykkään pursotusjäljestä kyllä tosi paljon.

Onnea ihanalle tyttövauvalle ja hänen perheelleen! :)


Alan kyllä tykkäämään enemmän tällaisten kermakakkujen teosta. Pursottamalla saa helposti kaunista jälkeä ja sokerimassa on monen mielestä liian äkkimakeaa.
Kakun koristeisiin on suihkautettu helmiäissuihketta.
Onnea suloiselle Cenjalle!



Valkosuklaamousse vadelmilla

5-6 kpl kananmunaa (isohkoja munia 5kpl ja pieniä 6 kpl)
n. 1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
300g valkosuklaata (Fazer Block)
5 liivatelehteä
Vadelmia maun mukaan. Tähän kakkuun meni noin 400g. Huomaathan käyttää SUOMALAISIA pakastevadelmia, silloin kun niitä ei kuumenneta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Laita suklaa sulamaan mieluiten vesihauteeseen, mikrokin käy. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää sekaan hieman jäähtynyt suklaa. Kiehauta lopuksi pieni tilkka vettä ja sulata siihen lionneet liivatteet. Kaada tasaisena vanana moussen sekaan kokoajan sekoittaen.

Asettele vadelmia kakkulevylle ja kaada mousse niiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3