sunnuntai 8. syyskuuta 2013

"Minä palaan!" Se on mmmm... Mörkö-kakku!

Ammattikorkeakouluaikaisen luokkakaverini poika täytti kaksi vuotta, ja minulta pyydettiin hänen juhliinsa Muumien Mörkö-kakku.

Paatuneen muumifanin korviin idea kuulosti mahtavalta, ja aloitin innoissani kakun suunnittelun. Ensiksi ajattelin rakentaa Mörön pystyasentoon, mutta suunnitelmat vaihtuivat myöhemmin tällaiseksi ”makaavaksi” Möröksi. Hyhmäisen muumihahmon kuului tietysti saada kätösiinsä ihastelemansa simpukka.

Tämä Mörkö on tehty 8 munan kakkupohjaan. Kakku on täytetty vaniljamoussella ja mustikoilla. Päällinen ja koristeet ovat sokerimassaa. Mörön helman hyhmä on hopeanväristä elintarvikesuihketta.


Onnea vielä suloiselle Einolle! <3
12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on yksi hauskimmista kakuista, jota olen tehnyt :D

   Poista
 2. Vaude! S:n Facebook -sivun kakkukuvasta löysin linkin blogiisi, ja tulin kurkistamaan :) Oot hurjan taitava - näitä taideteoksia pitää jäädä seuraamaan!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kakku !!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno kakku, aivan mörön näköinen :) Katselin muitakin ohjeitasi ja alkoi leivontasormet syyhyämään. Lisään sut blogilistaani, jotta löydän tänne uudelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vierailen omassakin blogissasi suht säännöllisesti. Kauniita luomuksia teet itsekin! :)

   Poista
 5. Hei aivan ihana!!! Mun 3v täyttävä tyttö haluaa mörkö kakun synttäreilleen niin mietin että onko valmista mustaa sokerimassaa vai mitä oot laittanut/tehnyt itse? Kiitos paljon jos vastaisit vaikka onkin vanha postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Toivottavasti vastaus ehtii ajoissa. Sokerimassoja saa kyllä mustiksi valmiiksi värjättyinä ja niin saa myös marsipaania. Tätä kakkua tehdessäni värjäsin massan itse mustalla pastavärillä, koska halusin möröstä tumman harmaan mustan sijaan. Mörköhän ei ole muumeissakaan täysin musta :)

   Mustaa pastaväriä kuluu todella paljon valkoisen sokerimassan värjäämiseen, joten itse kannatan valmiiksi värjättyä vaihtoehtoa, jos lopputuloksesta halutaan täysin musta.

   Poista
 6. Hei. Ajattelin kokeilla tehdä tämän kakun pojalleni :) kuinka suuri tuosta kakusta tulee, siis leveys*pituus arvio? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tämä kakku on tehty vuokaan, jonka koko on 25cm x 35cm. Suunnilleen sen kokoinen tuo kakkukin siis on leveimmästä ja pisimmästä kohtaa :)

   Poista

Kommentoi rohkeasti! <3