tiistai 3. syyskuuta 2013

Valkosuklaamousse

Valkosuklaamoussen maku on niin pehmeä, että se sopii mainiosti kaveriksi useiden täytteiden kanssa. Tuoreet marjat ovat moussen joukossa taivaallisia, enkä keksi marjaa, joka ei moussen väliin sopisi. Valkosuklaamoussea voi "maustaa" myös erilaisialla crusheilla kuten marianne- tai turkinpippuricrusheilla. Tämä määrä riittää halkaisijaltaan 26cm olevan kakun kahteen väliin.






Tarvitset

400g valkosuklaata
300g tuorejuustoa
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5dl kermaa
6 liivatelehteä

Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. (Valkosuklaa on hyvä sulattaa näin, sillä se kärähtää hyvin helposti mikrossa.) Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se hetkeksi sivuun odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit sekaisin. Sulata liivatteet vesitilkkaan ja sekoita tuorejuustoseokseen. Sekoita tähän heti valkosuklaa. Lisää vatkattu kerma massaan varovasti käännellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! <3