keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Suklainen vaniljajuustokakku sukulaisilleNiin kuin edellisessä postauksessani jo totesin niin miekkoseni Eero ei ole mikään sokerimassan ystävä. Hän toivoikin syntymäpäiväkahvilleen juustokakkua ja juurikin tällaista hyydytettävää, eikä uunissa tehtyä.Päädyin tekemään kakusta vaniljanmakuisen ja koristelemaan sen vaahdotetulla maitosuklaaganachella. Kakun keksipohja on tehty gluteiinittomista suklaakekseistä. Oli muuten ihan ryöstöhintaisia keksejä! Niitä ostaessa ajattelin, että olisi pitänyt tehdä omia, mutta siihen hätään ei olisi enää aika riittänyt.

No, asiaan. Tämä kakun vaniljamoussen joukkoon tuli vielä itsekerättyjä vadelmia. (lue: sukulaisilta saatuja, heh!) Vaniljamassan ohje on aika samanlainen kuin kakkujen väliin tekemäni vaniljamoussen, mutta tähän tulee enemmän vaniljaa ja tuorejuustoa.

Suklaaganachen tein tosiaan maitosuklaasta ja se sopikin hyvin kakkuun juurikin tuon suklaisen pohjakeksin takia. Vaahdotettu ganache toimi samalla kakun koristuksena, eikä tähän kakkuun tarvinnut tehdä mitään sokerimassakoristeita. Suklaakiekuroiden päälle ripottelin vielä muutaman hopeisen sokerirakeen.

Onnea vielä rakkaani! <3


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas herkulliselta! Kakun pursotus on oikein nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Tämä kakku oli kyllä oikein hyvää ja mukavaa vaihtelua sokerimassapäällysteisiin kakkuhin :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti! <3