sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tyrni ja brownie sulavat suussa yhteen - kahden suklaan tyrnijuustokakkuViime viikolla "tee se itse" -isäni katkaisi rauhallisen tammikuun alun vetämällä itseltään sirkkelillä vasemman käden rystysen auki. Leikkauksen jälkeen hänelle onkin luvassa vielä tammikuutakin rauhallisempi helmikuu, sillä hän sai onnettomuuden takia ruhtinaalliset kuusi viikkoa saikkua.

Isäni on tottunut touhuamaan paljon, joten tiedän seuraavien viikkojen olevan hänelle vaikeita. Vaikka hän ei itse sitä tunnustaisikaan. Tilanne vaati tietenkin siis "Parane pian" -kakkua!


Juuri onnettomuuspäivänä olin kirjoittanut Satakunnan Kansaan kolumnin kakkuiluni alkuajoista. Siinä mainitsin, että ensimmäisen sokerimassapäällysteisen kakun tein juurikin isäni syntymäpäiville. Kakku oli täytetty valkosuklaa-tyrnimoussella, jota en jostain syystä ole tehnyt sittemmin. Muistan, että isä kehui kakun makua tuolloin kovasti ja siitä sainkin idean tehdä juuri hänelle taas samanmakuista kakkua. Hieman paremmalla kokemuksella tosin :)

Tässä kakussa pohjana on ennenkin tekemäni suklaabrownie-taikina. Browniepohja sopi valkosuklaisen tyrnin kanssa yhteen täydellisesti! Kakun juustokerros on tosiaan valkosuklaa-tyrnimoussea ja kakun päällä on tyrnimehusta tehty kiille. Kakun koristelin tummalla- ja valkosuklaalla sekä kultaisilla ja valkoisilla minisokerihelmillä.

Tsekkaa tyrnikakun ohje erillisestä postauksesta!


Parane pian iskä! <3


4 kommenttia:

 1. Ompa herkullisen näköinen kakku! Milloin ohje tähän tulee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kehuista! Ohje löytyy nyt blogista! :)

   Poista
 2. Auts.. Olisi kyllä kamalaa jos ei voisi käyttää molempia käsiään.. Kakku on tosi kaunis ja kuulostaa herkulliselta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi! Täytyy kuitenkin olla myös kiitollinen siitä, että lääketiede on niin pitkällä, että tuollaisen onnettomuuden jälkeen kädestä saadaan vielä käsi! Kiitos jälleen kakkukehuista, Raisa!

   Poista

Kommentoi rohkeasti! <3