sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Suklaaholistille sopiva synttärikakku

Tämä täyttä suklaata oleva kakku meni pomoni tyttären juhlapöytään. Kakussa on siis suklaakakkupohja, valkosuklaa- ja suklaamousset sekä päällä vaahdotettu suklaaganache!

Heppatytölle koristeeksi tuli sokerimassasta tehdyt hevosenkenkä ja kukkaset. Hevosenkenkä on maalattu hopeanvärisellä elintarvikemaalilla.

Kakun kuorrutuksen kanssa oli ongelmia. Tein kuorrutteen edellisenä iltana ja laitoin jääkaappiin jäähtymään. Vaahdotin kuorrutteen aamulla juuri ennen koristelua. Aloitin koristelun tietysti heti otettuani kakun jääkaapista ja suklaakuorrute jähmettyi lähes välittömästi kylmän kakun pintaan. Koristelujälki ei siis ollut kovinkaan mahtavaa.

Suklaaganachen tein Kinuskikissan ohjetta noudattaen. Olen käyttänyt ohjetta ennenkin eikä ole ollut mitään ongelmaa. Tällä kertaa käytin poikkeuksellisesti 70% tummaa suklaata. Mahtaako siinä olla vika... Kokemuksia?

Toivottavasti kakku silti kelpasi sankarittarelle. Luulisi ainakin suklaahimon sammuttavan!


Onnea viel synttärisankari Jennylle! :)






4 kommenttia:

  1. Oi että kun herkullisen kuulloinen kakku! Mun on koko päivän tehnyt käsittämättömän paljon mieli suklaamutakakkua, mutta kyllä tämäkin olisi maistunut :) Tuo päällinen on mun mielestä tosi kivannäköinen noin. Näyttää hieman ratsastusareenan hiekkapinnalta eli sopii heppa-aineeseen :)

    Tuosta ganachesta. Enemmän prosentteja sisältävät suklaat kovettuvat nopeammin ja helpommin. Tuo 70% kaipaa hieman enemmän kermaa kuin normaali tumma (n. 50%) suklaa. Eli syy oli suklaassa eli tekijässä ;) Hyvännäköinen kakku joka tapauksessa ja varmaan herkullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olisin kyllä mielelläni ottanut tästä kakusta palasen. Tuoksui suklaa sen verran vahvasti sitä koristellessa :)

      Näin vähän ajattelinkin, että taisi olla liian kovat prosentit kehissä :) Kiitos faktoista!

      Poista
  2. Kiva yksinkertainen koristelu. Mielestäni tuo suklaapinta on siksi juuri kiva, kun on epätasaisen värine. vähän niinkuin roiskunutta hiekkaa ja savea niinkuin hevoskentällä onkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaakin silmää se miellyttää. Tuolla "epäonnistuneella" ganachella saisi varmaan aika kivan näköistä puumaista pintaa kakkuun. Täytyy kuitenkin kokeilla tuota ganachevaahtoa vielä uudestaan, että saisi sellaisen pinnan kakkuun, kun alunperin oli tarkoitus :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti! <3